directioner archyhis: 2011
BLOG-ING MOOD
under constructions !!

kalau masuk ke sini......

assalamualaikum..
new skin , new ways !
haha..
kalau nk baca entry yg lepas , tekan dkt sweetsour memories tu tau..
then tekan la nk baca post bulan berapa ye !
terima kaseh.. =)

freebies: cute background

city lights and me

assalamualaikum..
selamat petang cantik , hensem , macho and cunn..
semoga anda sihat..
*poyo je aku ni. =p

oke , aku ada freebies hari ni..
sapa nk bole ambil..
TAPI , bagi tahu la kt zati ea !
terima kaseh..


http://i1084.photobucket.com/albums/j419/zati11/th-bpw39.gif


http://i1084.photobucket.com/albums/j419/zati11/th-bpw32.gif 


http://i1084.photobucket.com/albums/j419/zati11/th-bpw29.gif 


http://i1084.photobucket.com/albums/j419/zati11/th-bpw14.gif 


*comel kan ?? hikhok o.O

tutorial nk download skype

120pink pale pink dark pink Paper Butterflies scrap by DoodleDee2

assalamualaikum..
jom teruskan tuto kita ya !

pergi ke LINK ni .
then click download..
isi semua yg dia nak..
then agree je la..
pastu dy ada bg cara cara dy tau!
ikut je cara dy tu ..
tak lama pun download dy..
tp nk install lama jgk . haha

dh jd gtau kays!

tutorial letak gambar sendiri dlm chat box.

boy, carl, cute, ellie, girl - inspiring picture on Favim.com

assalamualaikum..
selamat petang and selamat bercuti..

jom kita mulakan !

first korang mesti la kena ada PAGE  sendiri ..
ni LINK dia..
tak kesah la community ke , tokoh umum ke , apa ke .. asalkan ada page sendiri..
letak gmbr korg kays!

dh siap?
ok , gud ..


korg pergi kat page yg korang buat tu kan , then ambil ID code dy..
mcm gmbr diatas..

korang buat mcm ni ye ,

[[NO ID]]
 yg NO ID tu nmbr tu la..

*contoh*

kalau jd , gtahu ye!

tutorial cute emotion kt FB (new)

*____*

assalamualaikum..
jomjom..

firts , bka chatbox la kan..
then paste kan kod dy..
nk boh gmbr sendiri pun bole..
:)
klau nk tahu , kena tanya dulu..
oke!

ni ada beberapa kod .. bole ambil..

Angry Bird--> [[166456416741199]] 
Shin Chan --> [[196431117116365]] 
Doraemon --> [[155393057897143]] 
Spongebob --> [[334954663181745]] 
Domo --> [[250128751720149]]

korang just ambil kod blakang tu je tau!! 

sedih bak hg !

Fear Vs Dreams(A Draco Malfoy Story) - Chapter 4-What's a Hufflepuff | Quizazz

aku harap , ada org kata mcm ni kt aku ! hoho
assalamualaikum..

sedihh gilerrrr...
kakak kakak aku semua pergi shopping..
aku nk pegi jggkkkk....
grr..

td , abh aku bg duit apa tah..
semua dpt kecuali aku..
huhu
nk jggkkkk...

semua aku nakkk..
apa yg aku tanak?? o.O

new boyfie =p

assalamualaikum...
jap , sebelum tu , tgk skin aku..
lain dh kan?? hoho , tak smpai satu jam aku tukar..
*hee, bangga cek !

new boyfie ? who's that guy?

nak tahu ke ?
mesti korang kenal..
bg aku dia cute..
kalau dy cakap , mesti aku tak faham..
ni pic dy .



haha , oke , kenal kan?
he's nick jonas..
alaa , jonas brother tu..
yg berlakon cerita camp rock tu ha..
haha
*joking*

yg ni result GA bkn PMR kays!

assalamualaikum..
haa, mesti ada yg tak sabar kan nk tau keputusan dia?

'eleh , hadiah ta lumayan langsung. :p'

memang pun.. tapi dah dpt free ambik jela..
oke , chill.. 
sebelum tu tgk video ni smpai habis dulu tau!!!

D5f2174ac5be7fb190040b20cae2ce931324556318_full_large

#sampai bila bila pun takkan habis.. HAHA


hihi , saja boh dlm botol..

boh dlm botol , goncng goncang , yg mna keluar dulu , itulah yg saya pilih.
adil kan??


number 11
blog yg suka msuk GA kan?? 
haha , btw tahniah !



number 16
ni pun blog untuk msuk contest ja kot.
tahniah !



number 7
yg ni aku rasa mcm nak gelak.
blog bestie aku . haha
btw , tahniah!

#mcm mna , suka tak suka tak?? haha ..
kalau follower saya naik smpai 500 , sya buat la lgi contest.
hadiah pun up la byk..
hehe , promote promote lah blog saya .. :D

yg menang tu , please add saya dkt FACEBOOK kays!
nk ambil number fon..
as soon as possible !!

new update about GA .


  1. http://ceritacikika.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zaty.html
  2. http://putraamirulgafimmers.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  3. http://jibasuha.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  4.  http://miszlowllipop.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  5. http://missdomohere.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  6. http://unapunyablogjangankacau.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  7. http://ceritasukahati.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  8. http://cherieteralala.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  9.  http://c-anythin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  10.  http://alongnidar.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  11. http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  12. http://tryoutmyluck.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  13. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  14. http://24-7nay.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  15. http://atienabila.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  16. http://aq-suka-contest.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  17. http://thelieyanadiary.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  18. http://tgifmalaysia.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  19. http://isozaki-narumi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  20. http://syazwanikhirizan.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html
  21.  http://cikmirabee.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-zati.html 
sory , sebab tulisan tak sma.. cabutan akan dicabut pada pukul 1 ptg esok, kputusan akan diberitahu dalam pukul 3 lebey cam tu la.. agak agak , ada lagi tak yg nk join?

1st GIVEAWAY BY ZATI

assalamualaikum..
tetiba terdetik di hati nak buat GIVEAWAY sempena follower dah lebih 100 orang..
harap harap la dapat sambutan.. huhu


syarat syarat dia:

-wajib follow blog ZATI-like FANPAGE zati sebab apa apa akan diberitahu di situ.
-buat satu entry simple tentang GA ni dan letakkan banner yg buruk  ni dekat entry tu.
-dah siap , tinggalkan link di bawah gambar dkt SINI  atau dkt kotak komen.
-tag 2 orang blogger lain (tak wajib).
-banner boleh copy dekat SINI.

tarikh tutup GA ni pada 23/12/2011

hadiah dia tak la lumayan sangat ..

3 orang yang bertuah akan di topup rm5 sorang..
full edited menggunakan blogskins/denim washed/template biasa.
*kalau korg mau la*

berbaloi la jugak kan?? haha 
nota kecil:

komen box tu dh  berfungsii.. yeay , so bole la tinggalkn link anda dkt situ ye!

entry orang demam..

In love ♡ on Twitpic

sweet kan?? awesome !!

oke , assalamualaikum.
first time aku buat entry waktu demam..
huhu , jangkit dengan mak aku kot..
hee , now mak aku ada dekat hospital..

aku tanak cerita pasal mak aku , nanti aku nangis .. huhu
ada something wrong go somewhere..

haa , nak cerita pasal aku jumpa sapa dkt hospital tu la hari ni..
aku  rasa lawak..
bila pikiaq balik , mesti aku rasa nk tergelak..

first sekali , aku jumpa kak form4 , sumpah aku tak tau nama dia..
sebab jarang jumpa kt sekola.. haha
kakak tu lawat pesakit sebelah mak aku je..
nasib baik ada tirai tutup..

second , aku jumpa soft aka amir safwan..
masa tu kak lang aku nk bagi plas air dkt nurse yg ada kt kaunter tu..
aku p gatai ikut..
keluar drpda bilik tu terus nmpk dia tercegat dkt kaunter tu..
and dia toleh kat pintu bilik tu , sah sah la dia nmpk aku..
aku rasa dua kali dia toleh , sebab tak percaya..
kt sekolah lain , kt luar lain..

third, aku jumpa pakya aka shahrizal yahya..
dia ni pengawas yg selalu jga kelas aku waktu pagi pagi ketika baca al-quran
aku jumpa dia masa aku dkt kak aku ada kt lobi hospital..
masa tu dia toleh belah pintu..
dari jauh lagi  and aku cuba jalan cepat cepat kt blakang dia supaya dia tak nmpk..
tapi , malangnya, elok elok aku nk lepas drpd dia , dia toleh belah..
I mean , dia nmpk aku..
ohmyGod..
redha jala..
pastu masa aku nk pegi surau , dy pun keluar dari surau..
and betapa baik nya dia, dia jalan bukan sebelah aku, dia jauhkan diri dia ke dinding..
hoho..

tu je kot nk cerita..
harap harap tak jumpa sapa dah lepas ni..
satu g , tadi aku jumpa Hisham..
oke , bye..

aku jumpa randy pangalila , weh!!

Untitled

assalamualaikum..
oke , masa singkat  nk update blog ni..
semalam tak update , sibuk pegi beli baju kolah and kasut kolah..
huhu.. dapat kasut jejalan baruu..
suka giler..
tak dan nk snap..
nnty zati letak kays!

berbalik pada yg asal..
aku bergambar dgn dato' najib..

yeke? bohong la kau ni.. uwekkss..

yes , memamng aku bohong..
sebab aku bergambar dgn gambar dato' najib..
bukan dgn dato' najib senirik..
kuakuakua...   =P

mesti korang tak faham kan dgn cerita aku.
oke , tadi aku wakil mak aku untuk ambil sumbangan dkt dewan panorama...
aku pegi dgn abah aku..
mak aku ada hal , so tak ley pegi la..

masuk-masuk terus pegi daftar..
naseb baik kak aku bg IC mak aku, kalo tak , tak ley ambil la barang tu..
lps daftar aku dapat number..
27
kakak kaunter tu suruh pegi dkt abg yg pegang banner tu..
nak tahu , abg tu rupa sapa?
rupa RANDY PANGALILA tawu..
walaupun aku xpernah tgk dy , tp serius abg tu ada sikit sikit rupa dy..
HAHA

mcm niiii...
cuma abg tu perut dy ehemm..
faham faham la nahhh..
HIHI

hah , lupa nk gitau..
kan kakak tu suruh pegi dkt abg tu kan?
nk tahu aku buat apa kt dy??
aku kena ambil gambar dkt barang yg bernumber 27..
malu siott..
jurukamera tu macam abg syihan. ex-senior sekola aku.
HAHA

CLON randy tu tinggi la jugak...
aku lalu sebelah dy takat bahu dy..
dy jlan style kot..
aku nk habaq pun tak tahu..
HUHU

tips penjagaan blackberry supaya tidak lembab.


assalamualaikum..
hari ni zati nk copypaste  je..
tanak tea , nescafe or whateverr..
this entry from kak lyssa

untuk pengguna blackberry aje tau..
tak kesah la jenis apa pun..
tp klau nk baca and share dgn org lain pun takpa..
tak kena bayar , tak kena samann.

sebelum baca like dulu ye PAGE ni dgn PAGE ini ye!
terima kasih .

jom tengok !!

1.  Cuba korang usahakan tiap 2 -3 hari sekali , cabut bateri BB dan biarkan selama 1 - 2 minit . Ini berfungsi untuk membuang dan menghapuskan sisa - sisa file yang tidak terpakai akibat proses chatting mahupun browsing . 
 
2. Lakukan secara rutin Clear Log Event dengan cara tekan ALT + L G L G .. akan muncul dilayar hasil log , tekan logo menu BB , pilih Clear Log (jika bahasa Inggeris) atau bersihkan Log (jika Bahasa Malaysia) . Tekan Clear ! 

3. Lakukan juga secara rutin Cleanig Memory . Dengan cara , pilih Options , Security Options , Cleaning Memory . Tekan logo menu BB , pilih clean now ! 

4. Tiap 2 -3 hari sekali , lakukan Host Routing Table . Dengan cara , pilih Options , Advanced Options , pilih Host Routing Table , tekan logo menu BB . Pilih Register Now . 

5. Ok . Dan setelah step ke 4 di atas ini , lakukan juga setiap 2 -3 hari sekali Diagnostic Test . Ini sangat penting ! Sebab inilah bukti apakah BB kita berhubung dengan operator , baik PIN , Register mahupun Email . Dengan cara , pilih Options , Mobile Network , lepas tu tekan logo menu BB , pilih RUN dan biarkan sampai proses berjalan completed .  Jika hasil proses ada yang NO , ulangai lagi agar hasil semua YES !

ini bukan luahan hati , tapi bicara hati!

PollieFail – Do The Creep

assalamualaikum
selamat petang.. aiisyuuhh..
hari ni tak berapa sihat la..
bersin memanjang, penat wo!

oke , tak kesah la sakit ke tak, aku nak jugak tulis entry kali ni..
spesial sikit kot.. kita tunggu..

apa yang kau merapu tu zati? luahan hati la , bicara hati la, itu la ini la.. haishhh~

sebenarnya aku nak cerita pasal sorang hamba Allah ni..
cantik wo!
aku add dia kat fb ..
tapi , tak pernah pun hantar chat..
dasar sombong betul aku ni..
then , beberapa hari lepas, aku try hantar chat kat dia..
dia reply , yeah aku suka orang yg reply chat aku..

chat punya chat punya chat , tetiba dia xbalas..
aku tatau la dia offline ke atau apee..
aku on guna fon je, mna nk tahu kan?
time tu , tetiba ja rasa sedih..
tak tahu kenapa?
tidur pun tak berapa lena ..
tapi lena jugak la ..
ayat keling betul aku ni . -,-

kakak ni stay dkt melaka..
tahun ni aku tak pergi melaka , myb pegi kelantan. insyaAllah..
hihi.

umur dia 19 tahun..
muka nmpk matured kot..
huhu
nk tgk gambar dia??

suka gambar ni..
cantik kan ?
kalau akak baca , sory la ea sebab ambil gmbar ni..

ni ada satu lagu untuk akak ..
sebelum tu , pause kan dulu lagu someone like you tu k ! bising!
anggap boyfie akak nyanyi kat akak !

video


Oh her eyes her eyes
make the stars look like they’re not shinin
Her hair her hair
falls perfectly without her tryin
Shes so beautiful
And i tell her everyday
Yeah, I know I know
when i compliment her she wont believe me
And its so its so
sad to think that she don’t see what I see
But every time she asks me do I look okay, I say
When I see your face
theres not a thing that I would change
Cuz ur amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cuz girl ur amazing
Just the way you are
Her lips her lips
I could kiss them all day if she let me
Her laugh her laugh
She hates but I think its so sexy
Shes so beautiful
And I tell her everyday
Oh you know you know you know
Id never ask you to change
If perfect’s what your searching for
then just stay the same
So don’t even bother asking if you look ok
You know I’ll say
When I see your face
Theres not a thing that I would change
Cuz ur amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cuz girl ur amazing
Just the way you are
The way you are
The way you are
Girl your amazing
Just the way you are
When I see your face
Theres not a thing that I would change
Cuz ur amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cuz girl ur amazing
Just the way you are
Yeaah

bagi la apa pun kat dia, semua dia sapuu !!

fashion pastel

assalamualaikum

yep, bg la apa pun , semua ni makan..
tak kira la , donut ke , roti canai ke atau apa apa je la..
haha , senang la kalau mcm ni kan?

haa, korang nk tahu tak sapa yg dimaksudkan kt atas ni?
aku maksudkan kucing aku, BEAN.
hihi..

kucing kau mkn roti canai , donut?? biar betul??

sumpah aku tak tipu ..
kucing aku mmg mkn roti canai , donut .. kismis pun dia makan..
bgus takk?
cpt cakap baguss
hehe , oke2

nk bukti ?
jap, loaadiinggg


sebelum tu , comel dak??
haha


hee, tu ha roti canai yg dia mkn..
liat kot, semalam punya..
then , aku pon tolong la carit carit roti canai tu bgi jd kecik..
haha

saya jadi doktorr.....

Tumblr

assalamualaikum..
yep , saya jadi doktor tadii..
doktor apa ea?
bkan doktor cucuk senirik tau..
doktor haiwan lorh, LOL :p

kesian kucing aku..
nk nangis pun ada tgk dia..
imagine , dlm lobang punggong dia penuh dgn ulat mcm ulat sampah tu..
heuwheuw..
banyak siot. gulp!

semua ni punca dari ank kzen aku la.
dy p lempaq ank kucing tu kebawah..
trus cirit birit..
then , bau busuk..
lalat pun hurung..
then , lalat pun mengeluarkan 'qenga' atas badan dy..
then , bertukar jd ulat..
*meremang bulu roma tgk .. bkn dkt tangan ja , satu badan wo!*

tadi , aku dgn kak lang aku tolong buang cacing dalam lobang pungung dia..
banyak la jgk yg keluar..
tp , lagi byk yg ada kt dalam lobang tu..

seriously , kesian..
mak dia sapai tak mau duduk dkt dia..
dh la xmkn , minum susu pun takk..
dkt bhgian kaki blakg dia dh tak dak isi..
tulang ja timbul..
maybe ulat tu mkn..

aku try bg mkn nasi mcm kucing lain mkn..
dy punya la mkn..
tp , sikit ja .. 
then dia batuk batuk..
terus tidur..

dalam linkungan jam 3 ptg td, kucing tu dah mati..
dpn mata kakak aku senirik..
sebelum mati , dia dok meow meow..
kuat plk tu..
myb sakit kot..
kesian dia .. :'(

Contest Sweet Memories Wif Bff


nmpk banner tu ?
aku join, hehe

rules dy:
  • Wajib ad Blog 
  • Mesty buat entry psal contest nhe , banner disediakan . 
  • Boleh send link di keduablog . *d shoutbox x akn d lyan . 
  • Tag bbrpa urnk . * x kesah brpa  , psti kn d0wg taw . 
  • Hnya 3 org winner . Bukan unsur Voting . 
  • Contest akan t'btal jika kurang dari 15 org . 

cara nk menang plk:
  • upload pic k0wg dgn bff k0wg . 
  • edit / x edit d trima 
  • maximum 3 picture . 

hadiah dy:
  • upload pic k0wg dgn bff k0wg . 
  • edit / x edit d trima 
  • maximum 3 picture . 
  •  

ni gambar saya..
sory la kawan2.. hihi

 




taged : ijan

how to make beutifull facebook..

Google Image Result for http://s1.favim.com/orig/19/amazing-beach-fashion-flower-pink-Favim.com-200427.jpg

assalamualaikum..
wahh , aku excited nk taip ni..
bangga fb aku dah lawa..

klik untuk tumbesaran sihat

nak  tahu tak mcm mna cara dy?
setengah dah tahu dh kot
it's okay..

UNTUK PENGGUNA GOOGLE CHROME SAJA

  1. pergi dktCHROME WEB STORE
  2. then tgk kt tepi tu , ada tulis 'EXTENSIONS'
  3. pastu kt bwh dy , pilih 'SOCIAL & COMMUNICATION'.
  4. cari bawah bawah bwah , 'BEUTIFY FB' click install.
  5. cari lagi bawah , 'FB OLD CHAT'. install
  6. cari lagi bawah , 'FACEBOOK CAHT FIX', install.
  7. then logout , log in blik .. 
  8. tadaaa~ jadi dak , klau tak jd , gtau ok.
bubye..


aku tak jadi nk marah lpas tgok gambar ni .

Tumblr_lq7ifvhwmv1r0j91oo1_400_large

assalamualaikum..
hai , selamt petang..
mulanya aku nk marah ,
then , lpas lihat gmbr ni , cair hati aku..
aku suka aku sukaaa...

nah , aku share lg gambar
enjoy !

malseev av malene sævareid -

call me california girl.

COPPOLA PHOTOGRAHY

Tumblr

I'm a renegade It's in my blood

Mariana Sampaio

nnty aku share lg ye !

rahsia tahi lalat..

‎82 RAHSIA TAHI LALAT

1. Bibir atas kanan – Banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri – Ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan – Disegani orang, ramai yang suka
4. Bibir bawah kiri – Pandai bicara, tak mudah kalah
5. Leher kanan – Cerdas, jujur, berani menderita
6. Leher kiri – Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah – Tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan – Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri – Pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan – Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri – Baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan – Agak mengalami kesulitan
13. Punggung kiri – Malas dan suka duduk
14. Betis kanan – Suka berhibur, boros
15. Betis kiri – Rajin, tidak suka menganggur
16. Lutut kanan – Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
17. Lutut kiri – Kurang kuat berusaha
18. Kepala sebelah kanan – Terkabul cita-cita
19. Kepala sebelah kiri – Sering menemui kesusahan
20. Kepala sebelah belakang – Jujur, sabar dan tekun
21. Kening kanan – Cerdas dan cekap
22. Kening kiri – Cerdas dan sopan santun
23. Tengah kening – Keras hati dan berani segala hal
24. Hujung mulut kanan – Kecil rezeki, tak mudah kalah
25. Hujung mulut kiri – Suka berfoya-foya
26. Ketiak kanan – Dapat menyimpan rahsia
27. Ketiak kiri – Jujur, banyak yang cinta
28. Pergelangan kaki kanan – Suka keluar rumah
29. Pergelangan kaki kiri – Kehendak kuat
30. Batang hidung – Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
31. Pada hidung – Banyak rezeki
32. Dagu bawah kanan – Jujur dan baik hati
33. Dagu bawah kiri – Bijaksana, dan berbudi luhur
34. Kemaluan kanan atau kiri – Baik, suka senggama
35. Di kepala kemaluan (lelaki) – Bakal beristeri dua
36. Tumit kanan – Jujur dan banyak kawan
37. Tumit kiri – Baik budi
38. Alis kanan – Suka menolong dan baik hati
39. Alis kiri – Ramai yang suka
40. Pangkal peha kanan – Kemahuan kuat
41. Pangkal peha kiri – Suka kerja apa pun
42. Telapak kaki kanan – Tak mudah mengeluh
43. Jari kaki kanan – Suka menolong
44. Jari kaki kiri – Berbudi, suka berbuat baik
45. Bahu kanan – Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
46. Bahu kiri – Suka kerja keras, banyak tanggungjawab
47. Buah dada kanan – Baik hati, pendiam, simpan rahsia
48. Buah dada kiri – Ramai kawan, setia pada pasangan
49. Lengan kanan – Setia dan taat pada atasan
50. Lengan kiri – Menepati janji dan rajin
51. Pipi kanan – Ramai teman
52. Tengah-tengah pipi kanan – Ramai yang suka
53. Tengah-tengah pipi kri – Ramai teman
54. Ubun-ubun – Kurang jujur
55. Pusat – Cerdas, tangkas, tekun
56. Pusat bahagian kanan – Sejahtera dalam hidup
57. Pusat bahagian kiri – Beroleh kemuliaan
58. Pinggang kanan – Sayang pada pasangan hidup
59. Pinggang kiri – Disayang pasangan hidup
60. Dada kanan – Dapat mengatasi masalah
61. Dada kiri – Berani, jujur dan sabar
62. Telapak kaki kanan – Tidak mudah mengeluh
63. Telapak kaki kiri – Baik budi pekertinya
64. Siku tangan kanan – Kuat ingin memiliki kejayaan
65. Siku tangan kiri – Baik hati, suka menolong
66. Jari tangan kanan – Serba beroleh keuntungan
67. Jari tangan kiri – Serba baik bekerja
68. Jari telapak tangan kanan – Banyak rezeki tetapi boros
69. Jari telapak tangan kiri – Banyak rezeki dan cermat
70. Pergelangan tangan kanan – Boros, suka bersukaria
71. Pergelangan tangan kiri – Dapat berpangkat
72. Perut bawah kanan – Banyak rezeki, suka memberi maaf
73. Perut bawah kiri – Baik hati, tenang hidupnya
74. Sudut mata kanan dalam – Disayang suami atau isteri
75. Sudut mata kiri dalam – Tidak mudah dilupakan pasangan
76. Sudut mata kanan luar – Baik budi, ramai yang cinta
77. Pelipis kiri – Murah rezeki, dapat jadi kaya
78. Pelipis kanan – Serba berhasil dalam usaha
79. Kelopak mata kanan atas – Baik hati, ramah, berjaya
80. Kelopak mata kiri atas – Baik budi, ramai yang suka
81. Kelopak mata kanan bawah – Agak malas
82. Kelopak mata kiri bawah – Agak bodoh, kurang bijaksana


#jangan percaya sgt.